Cupping - Moxa - Heaven&Earth

Logo

Connect your Body - Heaven&Earth

Tel.: 013 - 325810
Ga naar de inhoud

Cupping - Moxa

cupping

Cupping

Cupping ook wel Vacussage genoemd is een zeer diepgaande techniek om stagnatie pijn en energieverstoringen te behandelen. Hierbij worden één of meerdere cups op het lichaam aan gebracht en luchtledig gemaakt.
Hier door worden toxines (afvalstoffen) vanuit het diepere weefsel naar de huidoppervlakte gebracht waardoor er een betere doorbloeding ontstaat.
Door de vacuümkracht kunnen er huidverkleuringen ontstaan in de vorm van rode – paarse vlekken. Dit is een normaal verschijnsel en zal na enkele dagen verdwijnen, hierna zal er verbetering optreden.

Cupping massage is een variant, na het eerst aan brengen van massageolie worden de cups over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaande werking heeft op het bindweefsel en de spieren.

 Indicaties:                                                                                   
 
Bij allerhande spierklachten, stagnaties
- hoofdpijn en migraine
- schouder - nek - rugklachten
- frozen shoulder
- stress gerelateerde spierspanning klachten
- sportblessure
- verkoudheid - beginnende griep
- chronische hoest

Contra indicaties:
- zwangerschap
- tumoren
- carcinomen


Moxatherapie          

Moxatherapie of Moxibustion is een Oosterse therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van de Moxa of bijvoet kruid. (Artemesia vulgaris  )BIjvoetkruid wordt gedroogd en fijngestampt.
Dit gruis wordt los of tot een sigaar gerold.

De Moxa sigaar verwarmt de huid en acupunctuurpunten met als doel de bloedcirculatie en Chi (levensenergie) te stimuleren.
                                     
.
Moxeren is het verwarmen van meridiaan- of energiepunten door middel van een smeulende moxastaaf die boven de te behandelen punten gehouden wordt, zonder de huid te raken. Heeft de eigenschap om langzaam en heftig te branden terwijl het een weldadige infrarode straling afgeeft
Zo kan een koude, slappe zone (yin) gestimuleerd en opgewarmd (yang) worden en kan de Qi beter doorstromen.

Moxatherapie geeft goede resultaten op sportblessures, versnelt het herstel van botfracturen, maar kan ook ingezet worden bij slapeloosheid (moeilijk inslapen of vaak wakker worden), stramme spieren, vermoeidheid, koude en slapte, gebrek aan energie, bij chronische pijnen, maag/darmklachten, Pms, seksuele problemen, littekens, koude voeten/handen, koude vochtige weersomstandigheden... of gewoon puur ter ontspanning.
Bijkomend is moxatherapie één van de enige therapievormen die een aangetoond positief effect heeft op het uitlokken van een natuurlijk omkeren van een foetus in stuitlig.                     


Contra-indicaties:                                                                                        
    - koorts
    - hartklachten, hoge hartslag                       
    - hoge bloeddruk
    - extreme vermoeidheid
    - hevige honger
    - zwangerschap
    - alcoholconsumptie
    - ontsteking                                                                 

                         
    
    
              
  

 

Terug naar de inhoud