Tui-Na - Heaven&Earth

Logo

Connect your Body - Heaven&Earth

Tel.: 013 - 325810
Ga naar de inhoud

Tui-Na

Tuina Shu punten

Tui-na massage - Drukpuntmassage in Diest.

Tui-na staat voor duwen en vastpakken. Deze diepgaande massage biedt het lichaam de mogelijkheid om zichzelf te genezen.
In Diest en omstreken heeft Patrick Laceur van Heaven-Earth - Connect Your Body al uiteenlopende klachten bij klanten kunnen verhelpen door middel van tui-na massage. Tui-na massage wordt uitgevoerd door middel van diverse handgrepen met zowel handpalm, vingers, knokkels, vuist als elleboog.
Hiermee worden huid, spieren en pezen beïnvloed, waarmee ook de circulatie van bloed wordt gestimuleerd.

Tuina is een component in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM), en staat naast de Acupunctuur, de Chinese kruiden en Taichi - Qigong.
  
De Tuina is een manuele behandelwijze welke zijn oorsprong vindt in China en reeds 4000 jaar wordt beoefend.
  
Het gebruik van Tuina is gebaseerd op de basistheorie van de TCG. De indicaties zijn hoofdzakelijk orthopedische (spier-, bot- en gewrichtsklachten).
 
Tuina bestaat grotendeels uit Chinese medische massage, gewrichtsmanipulaties en oefeningen. Door deze technieken worden obstructies in de meridianen verdreven, de Qi - en bloed (Xue) -circulatie bevorderd, dislocaties van de gewrichten gereduceerd, de "soft tissues" (weke delen) geheeld, het zenuwstelsel gereguleerd en de gewrichtsmobiliteit verbeterd
 
  Bij Tuina wordt druk uitgeoefend op de meridianen en specifieke punten, betreft een geheel van manuele technieken, het masseren van bepaalde lichaamszones of spieren, acupunctuurpunten en triggerpunten, mobilisaties, manipulaties en tracties van wervelkolom en gewrichten.

 Waardoor de Qi-stroom (lichaamseigen energie) vrij en gelijkmatig door het lichaam kan stromen. Volgens de Chinese geneeskunde wordt ziekte veroorzaakt door onevenwichtigheid en blokkades in de Qi-stroom. Als deze worden gereduceerd voel je meer ontspannen en vol levenskracht.
 
 Tevens vinden aanverwante technieken zoals het uitwendig toedienen van kruiden(olie), cups, naaldhamertje en het verbranden van moxa hun plaats binnen de tuina.

De technieken worden op het lichaamsoppervlak toegepast (= externe therapie) zowel voor preventie en als behandeling van aandoeningen.

Wij vertalen tuina meestal door "Chinese massage en manuele therapie",en betekent leterlijk druk en wrijf.

Te behandelen klachten: spanningshoofdpijn, migraine, stress, stijve nek, trapeziumsyndroom, artrose, artritis, lage rugpijn, lumbago, hernia, ischias.PSH,
frozen shoulder, tennis- elleboog, golfelleboog, Fibromyalgie, CVS, chronische pijn, pijnklachten,...
 
 TuiNa is niet te vergelijken met Westerse massages, die meestal zijn gericht op het specifiek behandelen van spieren en spiergroepen. TuiNa kan worden gebruikt voor ontspanning, maar tevens voor het behandelen van een grote verscheidenheid aan medische klachten. Daarom wordt TuiNa ook wel omschreven als Chinese Medische Massage.
Net als andere vormen van TCM gaat het er bij Tuina om je lichaam uitgebalanceerde de vrije stroom van Qi, te herstellen. Waardoor het lichaam de kans krijgt zichzelf te helen.

     Wacht niet tot het erger wordt, maak nu een afspraak?


Kinder Tuina massage

Kinder  Tuina is een specialisatie specifiek bedoeld voor baby´s en kleine kinderen (0 tot ongeveer 8 jaar). Met het doel de energie (QI) te laten circuleren en in balans brengen van het lichaam.
Een effectieve, eenvoudige en kindvriendelijke methode om ziektes en aan doeningen te behandelen. Een massagesysteem waarbij voornamelijk de handjes worden gemasseerd.
Door de meeste kinderen wordt deze massage goed ervaren.
Het verschil tussen volwassen en kinderen, is alleen dat de meridianen bij kinderen meer aan de oppervlakte liggen,waardoor ze gevoeliger zijn.
Tuina kinderen is daarom subtieler, de sessie is korter van duur en wordt wel er frequenter behandeld.

Door middel van bepaalde handgrepen zoals drukken, wrijven, kloppen enz.. wordt een reactie teweeg gebracht, stimuleert de zelfgenezing van het lichaam, verbetert de weerstand, de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen.
Behandelingsduur varieert van 20 tot 30 minuten. De ouder(s) wordt geïnstrueerd om thuis te behandelen. Eventueel wordt er voedingsadvies gegeven.

         


Terug naar de inhoud